Vi är tillbaka på banan!

I Lördags var det återstart i Svenska Superligan och för våran del starten på något nytt. Efter en något trevande inledning poängmässigt är det nu full jakt på nytt kontrakt. Detaljer har slipats, nya fokuspunkter satts upp och ett nytt försvarspel implementerats. Vi har tillsammans bestämt oss – nu jävlar!

Vi fick en fantastisk start på återstarten och besegrade storlaget Warberg med klara 6-2 efter att ha dominerat matchen från början till slut. Vi är oerhört tighta bakåt och effektiva framåt och kan vi fortsätta på den inslagna vägen kommer vi ta många poäng framöver.

Nästa match spelas den 28 December då vi tar emot världens bästa lag – Storvreta. De är både regerande svenska- och europamästare, vilket innebär att vi står inför en otroligt tuff men härlig utmaning. En på förhand riktigt bra match där det med största sannolikhet kommer att komma mycket folk, då det är ett perfekt tillfälle att samla familjen och få underhållning i världsklass. Biljetter hittar ni här:
http://hibf.ebiljett.nu/Home/Tickets/9/false

 

161116 Unga Höllvikensupportrar med flaggor under innebandymatchen i Svenska Superligan mellan Höllviken och Helsingborg den 16 november 2016 i Höllviken. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

 

Tar vi en titt på de övriga skånska lagen så tog FC Helsingborg en riktigt fin seger hemma mot Växjö och kliver därmed sensationellt upp som serieledare i Svenska Superligan. För Malmö FBC:s damer väntade seriens tuffaste match då man mötte giganterna IKSU på bortaplan och de visade sig också vara numret för stort.

I Allsvenskan åkte Malmö FBC på en ny förlust mot topplaget Örebro på bortaplan och Åstorp/Kvidinges damer spelade i helgen två nya matcher och tog också två fina segrar. Tillsammans med Jönköping parkerar man nu på de två kvalplatserna upp till SSL, trots min halvdåliga koll på damallsvenskan så måste detta vara något av en sensation och det hade varit fantastiskt kul om de kan fortsätta på den inslagna vägen och nå ett kval.

För våra division 1 lag så fortsätter både Åstorp och Lund att vinna sina matcher, där åstorp redan nu kan börja förbereda sig för ett kval upp till Allsvenskan. Röke förlorade mot just Lund och det börjar nu bli tight om de två sista kvalplatserna där Munka-Ljungby i och med helgens seger nu endast är en poäng ifrån kval.

I den nedre halvan av tabellen så hittar vi Landskrona som än så länge ligger på rätt sida nedflyttningsstrecket men har nu endast två poäng tillgodo. Carlshamn har börjat hota bakifrån men vad jag hittills sett och hört så borde Lanskrona lösa uppgiften och säkra ett nytt kontrakt när serien väl är färdigspelad. För Palmstaden väntade serieledarna Åstorp på bortaplan och det innebar en klar förlust, men det är samtidigt inte den matchen man ska ta poäng i. Fastän man har ett oerhört tufft läge så känner jag ändå någonstans innerst inne att de kan lösa denna uppgiften om de bara vill och att samtliga spelare sluter samman och lägger ner den tid och vilja som krävs. Kompetensen finns där och nu ska man bara få ihop det. Denna känsla har jag tyvärr inte för Malmhaug som kommer att spela i div. 2 nästa säsong.

Fredrik Sjöstedt

160402 Höllvikens Fredrik Sjöstedt jublar under innebandymatchen i Allsvenskan Södra mellan Höllviken och Jönköping den 2 april 2016 i Höllviken. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166