Skrattretande torsk och koll på Skånelagen


Just nu sitter jag i en buss mitt i de värmländska skogarna efter en bortamatch mot Karlstad. En match mellan två lag i de nedre regionerna, där tre otroligt viktiga poäng stod på spel.

Vi gör idag en riktigt stark insats och spelar idag klasser bättre än dagens motståndare, men ändå vill det sig inte. Matchen slutar med en 7-6 förlust och ännu en hedersam förlust in på kontot.

Det börjar nu bli skrattretande och mycket lägligt kommer det nu ett VM-uppehåll vilket innebär att vår nästa match inte är förrän den 17 December, vilket passar oss bra. Vi får nu ett par veckor att fortsätta att finslipa och bygga upp oss inför de sista 17 matcherna i denna säsongens grundserie och en sak är säker – Vi ska till varje pris spela oss till ett nytt kontrakt!

Nog om oss och över till de övriga skånska lagen som varit i farten denna helgen.

Vi börjar med FC Helsingborg som idag förlorade mot IK Sirius på bortaplan med 6-4. En mycket oväntad seger och för egen del var detta inget bra resultat då Sirius ligger likt som vi i de nedre regionerna.

Malmö FBC Dam slog idag IBK Dalen med hela 6-0 och har nu tagit sig upp på en slutspelsmatch. De har börjat komma igång ordentligt nu.

Malmö FBC Herr hade idag en tuff hemmamatch mot seriefavoriterna i Allsvenskan, Jönköping IK. Det blev en väntad förlust med 8-3 och är det någon hemmamatch man kan köpa en förlust så är det mot just Jönköping. Man ligger nu precis under nedflyttning, men har fortfarande kontakt med lagen precis ovanför.

Åstorp/Kvidinge Dam slog igår Fröjered hemma med hela 10-4 i damerna Allsvenska. Åstorp gör hittills en riktgt bra säsong med 8 segrar på 10 matcher. Fortsätter man såhär kan en kvalplats till SSL vara inom räckhåll!

Vidare till herrarnas division 1 så är helgens resultat följande:
Åstorp/Kvidinge Halmstad 10-4
Lagan – Landskrona 7-5
Palmstaden – Carlshamn 8-7 e.förl.
Lund – Sävsjö 6-1
Röke – Malmhaug 11-4
Munka-Ljungby – Vöikers 6-4

Åstorp fortsätter att visa vilket lag som är klart bäst i serien och tig i helgen sin 9 seger av 10 försök. Även Lund och Röke visar att man krigar om kvalplatserna upp till Allsvenskan och har skaffat sig ett fint försprång. Munka-Ljungby och Landskrona ligger just nu ovanför nedflyttning men är långt ifrån en säker plats.

Båda dessa lag löper fortfarande en liten risk att åka ut även om jag tror att de löser det. Palmstaden och Malmhaug ligger på de två sista platserna i serien med vars 8’inspelade poäng. Båda lagen har fortfarande en god chans att klara ett nytt kontrakt och av de båda lagen är min uppfattning att Palmstadens chanser är störst. De verkar ha kommit igång en aning nu och kommer bli bättre och bättre.

Fredrik Sjöstedt
fredrik@hibf.se

fredrik