Nu djävlar…

160402 Höllvikens Fredrik Sjöstedt jublar under innebandymatchen i Allsvenskan Södra mellan Höllviken och Jönköping den 2 april 2016 i Höllviken.
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Nu djävlar är vi på gång! Väldigt rättvis seger mot giganterna Pixbo – på bortaplan!

Sedan förra blogginlägget så har det firats jul och vi har hunnit spela två matcher i Svenska Superligan och detta mot inte mindre än de Svenska Mästarna Storvreta och Pixbo Wallenstam. Två riktigt bra matcher från våran del som verkligen visar att vi är inne i en riktigt fin form…

Om vi börjar med den senaste matchen och den resultatmässigt roligaste matchen så spelade vi i onsdags borta mot storlaget Pixbo Wallenstam, där vi vinner med det sjukt ovanliga resultatet 1-0. Jag kan inte minnas att jag i min 20 år långa innebandykarriär spelat en match som slutar 1-0. Jag vet inte om det fanns en lycklig vinnare på oddset men prickade man in detta resultat fick man hela 201 gånger pengarna tillbaka!

Matchen i sig var trots resultatet väldigt händelserik där två målvakter hade tagit på sig fantomdräkten och stod för ett par osannolika räddningar, samtidigt som vi utespelare verkat ladda våra bössor med luftskott. Pixbo hade ett enormt bollövertag men vi gör ett fantastiskt arbete i försvarsspelet där vi ligger sjukt tight, har full koll på det som ska hända och täcker hela 29 skott. Att nolla Pixbo på bortaplan är en bragd och det är med största sannolikhet första gången det händer.

Trots det makabra bollövertaget är det vi som vinner statistiken ”skott på mål” med 18-12 och vi hade absolut de flest farliga chanserna i matchen. Vi kontrade sönder dem!

Under mellandagarna mötte vi de regerande Svenska Mästarna Storvreta på hemmaplan och även här gör vi en riktigt bra match men tyvärr förlorar vi matchen tillslut med 9-6. Dessa siffror är missvisande och speglar inte hur matchen utspelade sig. I mitten av den sista perioden står det 6-6 och matchen står verkligen och väger. Vi har ett stenhårt skott i ribban som studsar ner på mållinjen men oturen grinar oss i ansiktet och i anfallet efter sätter istället Storvreta det sjukt viktiga 7-6 målet. Vi tvingas framåt och sätter en riktigt bra press mot storvretamålet men det var en sådan dag där bollen inte ville in. Hela 7 skott i virket talar sitt tydliga språk, bolljäveln ville inte in!

Med 2 segrar på de 3 senaste matcherna har vi nu tightat ihop bottenstriden ordentligt och hela 6 lag är högst inblandade och vilka 2 lag som åker ut är väldigt öppet. För våran del väntar nu två sjukt viktiga matcher mot två lag som är indragna i denna bottenstrid. På Söndag flyger vi upp till Uppsala för att möte IK Sirius och nästa Söndag (15/1) tar vi emot Team Thorengruppen på hemmaplan. Detta är verkligen två nyckelmatcher och full pott i dessa matcher hade varit så in i h%#”€” €%&=?#” skönt!

Nu jävlar kör vi!