Genomgång av de skånska lagen

EFTER EN MÅNADS LÅNG VM-UPPEHÅLL DRAR DET IGÅNG IGEN TILL HELGEN – VI SAMMANFATTAR DE SKÅNSKA LAGEN

Igår avslutades innebandy-VM i Riga och för svensk del blev det en stor besvikelse då Finland lyckades ta sitt tredje VM-Guld genom att besegra Sverige på straffar. För innebandyns skull kan jag ändå känna att detta världsmästerskap visar att innebandyn är på rätt väg och allt fler länder gör allt bättre ifrån sig. Kul!

För de skånska förbundsserielagen så har detta VM inneburit ett speluppehåll och tillfälle för extra hårdträning har givits. Vi i Höllviken började detta uppehåll med 10 dagars egenträning för att sedan köra hela 10 träningspass på 12 dagar. Vi ligger för närvarande på sista plats i Svenska Superligan i en jämn tabell. Givetvis ingen rolig plats att ligga på dock är vi inte allt för bittra. Vi har hittills visat att vi är att räkna med och i ärlighetens namn är vi förtjänta av betydligt fler poäng än de vi tagit. Vi har under uppehållet haft många bra snack och gemensamt beslutat att öka träningsmängden för att göra allt som står i vår makt för att säkra ett nytt kontrakt i världen bästa liga.

Till helgen väntar ett oerhört viktigt möte då vi tar emot anrika Warberg IC som även de ligger i de lägre regionerna, så de 3 poängen i denna match är sjukt viktiga. Matchen är på Lördag kl 15:00 hemma i Halörhallen och biljetter gör att köpa här:
http://hibf.ebiljett.nu/Home/tickets/8/False

Nog om oss – vi tar oss en titt på de övriga skånska lagen i de högre serierna.

FC Helsingborg som likt oss spelar i Svenska Superligan och ligger för närvarande på en fin fjärde plats. Enligt mig ett par placeringar bättre än väntat och jag måste medge att de imponerat hittills. De kommer garanterat gå till slutspel i år och kan vara ett skrällag och nå hela vägen till en final, även om de likväl kan åka ut redan i en kvartsfinal.

För Malmö FBC:s damer så ser det just nu riktigt stabilt ut och de har kommit igång ordentligt. Fyra raka segrar har tagit dem till en fin sjätteplats i sin blott andra säsong i SSL. Det ser onekligen bra ut och de kommer enligt mig gå till sitt första slutspel denna säsong. Fantastiskt roligt för skånsk innebandy och jag hoppas innerligt att detta kan leda till att fler tjejer börjar spela innebandy då det idag ser lite tunt ut på den fronten.

I Allsvenskan hittar vi Malmö FBC Herr som har en tuff säsong och ligger just nu på en nedflyttningsplats. Dock är de fortfarande med i matchen och det är endast en poäng upp till säker mark. Resterande del av säsongen kommer bli en kamp och ett nytt kontrakt kommer bli tufft att lösa, dock långt ifrån omöjligt.

I Allsvenskan hittar vi även Åstorps damer som fortätter att imponera med 10 vinster på 12 matcher. Om jag förstått det hela rätt ligger man just nu på en kvalplats upp till SSL vilket måste vara bättre än alla förväntningar, kul! Det ser onekligen stabilt ut och kan man fortsätta på den inslagna vägen kan en skräll vara ett faktum!

I Division1 Herrar hittar vi hela 7 skånska lag där det ser betydligt bättre ut för vissa än för andra. Om vi börjar i toppen så är Åstorp fortsatt obesegrade och i min värld så ser jag inget hot för ett Allsvenskt avancemang. Både Lund och Röke ligger också på kvalplats och kommer förmodligen göra det även när säsongen är slut, dock kommer de inte ha en chans mot Åstorp.

I mittenskiktet så hittar vi Munka-Ljungby och Landskrona som har 6 respektive 5 poäng tillgodo till nedflyttningsplats, vilket är ett försprång som borde räcka för att säkra ett nytt kontrakt.

I botten hittar jag tyvärr min kära moderklubb Palmstaden och deras situation ser tuff ut, minst sagt. Man har nu hela 7 poäng upp till åker mark och det är ett mindre mirakel om de löser denna situation. Dock har de två kompetenta tränare i Henrik Kronholm och Patrick Malterius och jag hoppas de har ett par ess i rockärmen och får igång sitt material, då de har ett bra spelarmaterial på 2 femmor. Malmhaug sitter i samma sits och de kommer enligt mig att åka ut till 100%, tyvärr.

Fredrik Sjöstedt

img_8678