Efter segern väntar stekhett derby

160402 Höllvikens Fredrik Sjöstedt jublar under innebandymatchen i Allsvenskan Södra mellan Höllviken och Jönköping den 2 april 2016 i Höllviken.
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

I Lördags tog vi emot IBK Dalen i en ännu en otroligt viktig match i bottenstriden av världens bästa innebandyliga. Det slutade med en 3-2 vinst efter att vi avgjort i Sudden Death. Vi tog därmed vår fjärde seger på de 7 senaste matcherna och vi är på gång!

Vi gör en riktigt bra match där vi visar vilken lagmaskin vi kan vara där vi sliter otroligt hårt defensivt för varandra. Vi violer närkamperna, täcker skotten och tar många bra och fina spelvändningar.

unnamed

Tabellen är sjukt jämn och just nu är vi 4 lag som gör upp om de fyra sista platserna i tabellen där de två sämsta trillar ner i Allsvenskan och de andra två får spela kvar i Svenska Superligan även nästa säsong. Det kommer att bli en kamp hela vägen in och de sista 9 matcherna är för oss rena slutspelsmatcher.

På onsdag är det dags för en ny match och denna gången väntar Mullsjö på bortaplan. En av de tuffaste bortamatcherna på säsongen då de småländska skogarna har en tendens till att sluta upp bakom sina lag och göra det svårt för motståndarna. Dock har vi givetvis en stor chans på poäng och senast vi mötte dem på hemmaplan fick vi med oss en poäng.

Inför denna match kommer vi att träna idag (mån) samt imorgon Tisdag. Gissar på att det blir lite lugnare träningar med en hel del fokus på just Mullsjö. En videoanalys kommer under Tisdagen samt att vi kommer fila lite på olika frislag och special teams. Just nu är vi riktigt starka på just frislag samt både Power-Play och Box-Play, vilket ger oss ett par extra mål i matcherna. Sjukt viktiga detaljer!

Jag skulle även vilja passa på att göra reklam för vår match nästa vecka då det är dags för ett mycket hett SKÅNEDERBY. Vi tar oss till Helsingborgs Arena för att möta FC Helsingborg i slaget om Skåne. Dagen till ära bjuder deras sponsorer på fritt inträde, vilket bäddar för en fantastisk skånks innebandyfest. Senast vi mötte FC Helsingborg uppe i Arenan var det hela 4000 skånska innebabdyfantaster på plats – låt oss återskapa denna innbandyfest ännu en gång!

För mer info och biljettbokning kolla in derbyts egna hemsida:
http://sundsderbyt.se/

/Fredrik Sjöstedt