Tulleman: För svårt läge för Dante Boko

Veckans V75-tips. Tulleman är i stöten som vanligt.

Travspelare har ofta en bottenlös brunn full med besvikelser som vi hämtar vårat dagliga vatten ur. Förra helgen var inget undantag och i de sex första sjundedelarna var både analys och ranking av vinnarna klockren.

Tyvärr beslutade sig min spik Scarlets Mirakel för att galoppera bort sina chanser redan innan bilen släppt fältet i V75-7. Sjuan gav nu 75 000 kronor och tiooddsaren som vann (Oki Doki Face) var förstehandsreserv.

Jag ska erkänna att jag sneglade upp i taket för att hitta en stabil bjälke att hänga repet i, inte minst med tanke på att veckans tröstslantar ska investeras i en Boden-V75:a. Men som så många gånger förut är det bara att bita ihop och intala sig själv att man är bäst i världen i ytterligare en vecka.

Förvånansvärt många har gått på det så här långt…
Notera att även veckans V75:a körs som kvällstrav med första start 20.30. Det vill säga vanlig kontorstid för en annan.

Analysen:

V75-1:
Helgardering av V75-1 fungerade fint i lördags då det trillade in en tvåprocentare och jag tror på skräll även här. Min personliga favorit är Nappa Scar, en av de bästa i sin kull, som nu fått två lopp i kroppen inför årets årgångssäsong. Med helstängt huvudlag kan det bära av till ledningen, men det finns norrlänningar, finnar och annat löst folk invändigt som också verkar sugna på att ladda.
Överpace och en smygkörd skräll som avgör? Vi säger väl det.

V75-2:
I detta kallblodslopp blir Björn Karlsson favorit − igen.
Och jag garderar − igen.
Jajaja, jag vet att han sitter bakom bästa hästen och att den gick jättebra i skymundan senast och allt det där. Men det är fortfarande Björn Karlsson som kör.
Och som favorit på V75 kommer jag aldrig att spika sådana kuskar. Inte ens om de kör Elitloppsvinnare som Nuncio som står 40 meter före sina övriga konkurrenter i ett race med shetlandsponnys.
Kallblod har en förmåga att få tokknäppar till och från i sin karriär och just en sådan har Guli Storm fått − spets och finito?

[ad_dropper zone_id=”1155″]

V75-3:
Första spiken. Le Chapeau har haft ett fantastiskt fint år och det är faktiskt en av få Umeåhästar som jag någonsin följt lite extra. Valacken är både stabil, väldigt startsnabb och i toppform. Första barfota runt om med jänkarvagn senast innebar en massaker av det egna rekordet och gör han en liknande insats nu blir det seger med 30 meter.
Värsta motståndaren, Twigs Briard, fick dessutom bakspår. Moahahahaaaa.

V75-4:
Mats Öhman skickar sitt fina sto Beaverly Boulevard ända till Boden och med Adrian Kolgjini i sulkyn är chansen att man sätter in attacken för sent minimal. Hon är bäst i fältet och har dessutom fått sig en minisemester efter att ha tävlat sjuk senast.Öhman har lackat upp henne ordentligt inför detta och det blir svårt för övriga att stå emot. Dessutom får vi riktigt bra betalt i toton − kör över dem Junior!

V75-5:
Spik nummer två. Att Hawk Cliff fortfarande är i lägsta klassen är ett skämt. Han har ruskig överkapacitet i den här klassen och blev hårt betrodd i ett betydligt vassare klass II-försök senast. Då tävlade han med halsinfektion skulle det visa sig − glöm det. Drömläge nu och perfekt lång distans. Det mest spännande under det här loppet kommer vara om jag hinner ut i köket och ber mig en ny macka eller inte.

V75-6:
Ready For More är en elithäst som tävlar i silverdivisionen. dessutom har han ett perfekt utgångsläge. Från innerspår har han frontat i en 1.09-öppning tidigare, jag jag är inte det minsta orolig för läget. Visserligen handlar det om årsdebut, men det är Reijo Liljendahl som sköter träningen och han meddelar lugnt att han ”inte åker 200 mil för att träna”. Boom − ärkespik.

V75-7:
Norrbottens Stora Pris med en miljon i förstapris blev ett finare lopp än vad jag anat. Kolgjinis skickar upp Dante Boko 152 mil enkel resa, men från spår sex bakom bilen lär det bli svårt att räcka till seger. Visserligen var han en positiv överraskning senast i Lilla Elitloppet, men nu ratar jag honom på systemet. Elitloppsfemman Propulsion är den jag tror mest på, trots bakspår.
Men Robert Bergh, den räven, har tre hästar med i loppet – samtliga med bra lägen – och han har fintat bort hela fält tidigare. Dessutom brinner säkert revanschlustan i bröstet med honom med Nahar − som ju petades (helt korrekt) i Elitloppet

Systemet:
V75-1: Alla 12 (6,12)
V75-2: 2,3,7,8,10
V75-3: 5 Le Chapeau (9,2)
V75-4: 2,5,7,13,14,15 (12,6)
V75-5: 3 Hawk Cliff (9,2)
V75-6: 1 Ready For More (6,9)
V75-7: 2,4,8,9,10 (1,6)
1800 rader
Budgetsystemet (150 rader) spikar Nappa Scar i V75-1