Tulleman: Löning, midsommar och V75

Veckans V75-tips. Tulleman är i stöten som vanligt.

Löning, midsommar och V75 i Kalmar. Tre av livets godaste ting på en och samma gång.

Norrlandsturnén bringade inte särskilt mycket lycka. Med facit i hand skulle jag naturligtvis inte fegat och garderat Beverly Boulevard, men det är historia nu.
I veckan blev det förresten officiellt att det under Derbysöndagen blir en speciell Takterhyllning på Jägersro.

Bo William, Jimmy och Johnny ska då möta hemmapubliken i något slags uppmärksammande – det får naturligtvis ingen travintresserad skåning missa. Den 4 september är det som gäller.

Analysen:

V75-1:
Takethem imponerade verkligen stort när han kördes fram i dödens senast och krossade motståndet i en silverfinal. Han är kvar i klassen och möter enklare motstånd och då borde det rimligtvis vara toppchans.
Från spår sju bakom bilen kan det dock bli strul och dödens hela vägen igen kan bli tufft.
Nadal Broline är otroligt högkapabel och rapporteras träna fint inför detta. Hästen har frontat i 1.08-öppningar förut och kommer säkert att bjuda upp till dans.

V75-2:
Hur ska Tudor Kronos kunna torska detta?
Bästa hästen i fältet står på start och Robert Bergh leder volten. Lång distans borde vara helt optimalt och kommer det ingen snedseglare och kör över benen på Tudor in i första sväng (vilket vi inte kan räkna bort med både norrlandskuskar och Solvallalallare i fältet) så kan vi promenera till utbetalningsluckan efter 400 meter.

[ad_dropper zone_id=”1174″]

V75-3:

Lägsta klassen och bästa hästen fick sämsta läget. Erik Sting tävlade med halsinfektion senast,glöm det. Frisk nu = given i segerstriden. Jag är ohyggligt svag för Sevilla som borde ha mycket mer pengar på sig än vad han har. Det skulle inte förvåna mig ett ögonblick om det blir Derbyfinal i höst.
Hittar Nordström ut, och det brukar han ju göra, kan det bli Jägersroseger till glatt odds.
Men loppet ser väldigt svårt och öppet och och jag streckar samtliga.

V75-4:
Det givna förstastrecket här, i klassiska Kalmarsundsstayern, är Tomorrowland. 0-4-0 är facit i Peter Untersteiners regi, men formen är betydligt bättre än så (poängterar Peter själv) och tre varv känns optimalt. Loppet ser ganska ojämnt ut och jag räknar med att jäkarens tuffhet väger tungt här.
Pajas Face såg vi alla på Jägersro senast och den blir såklart inte helt enkel att plocka in 20 meter på. Sedan yrar chefen något om att Västerbo Arthur måste med på systemet och för kontorfridens skull plockar vi väl med den också.

V75-5:
Edge Boko blev det knas för senast när det blev omstart och topplocket gick. Glöm det. Hästen har visat klass innan det och att det nu är autostart är en fördel. Hästen är startsnabb, kommer tidigt att glida till ledningen och de värsta motståndarna fick bakspår.
Detta borde inte ens bli spännande.

V75-6:
Kalmarsundspokalen ser väldigt öppen ut i år. Första tanken var att Global Money leder hela vägen och första tanken ska man aldrig överge, som farsan alltid säger.
Hjärtat kommer dock att slå trippelslag om inte en gentleman som Harry Haythrow får plats på kupongen. Nog var det fler än jag som trodde att den gamle valacken hade gjort sitt på tävlingsbanan?
Senast såg han dock ut som en rund miljon igen och laddar Johan från start vet vi alla vad som händer.

V75-7:
Här kommer det att gasas ordentlig från start då det vimlar av startkatapulter.
Visst kan favoriten Furious Francis möjligtvis hålla upp från sitt innerspår, men som hästen såg ut senast är det et fet ”nej tack” från mig. Jag är helt inne på att Research knäpper dem till slut här. Hästen har knallform och har tidigare visat att han är effektiv med just den typen av lopp som jag nu misstänker att det blir.
Fjärde ytter, 1,11 första varvet och sedan – kabooom…

Systemet:
V75-1: 1,2,5,7,9 (3,6)
V75-2: 1 Tudor Kronos (4,2)
V75-3: Alla 12 (12,8)
V75-4: 1,3,10,14,15 (11,6)
V75-5: 3 Edge Boko (10,9)
V75-6. 1,2,4,5,9,10 (8,12)
V75-7: 10 Research (1,2)

2160 rader kostar 1080 kronor
Budgetsystemet kostar 180 spänn hästarna 8 och 12 i V75-3

Tulleman