Tulleman: Adielsson en räddningsplanka

Veckans V75-tips. Tulleman är i stöten som vanligt.

Norrlandstrav är något vi utsätts flitigt för så här års. Kallblod och oberäkneliga chaufförer gör det alltid svårtippat, men jag ska göra ett försök. Erik Adielsson är på plats och jag spikar honom i två, nästan tre, lopp.

V75-1:
Ofta brukar V75-1 vara ett på papperet lättlöst lopp, men nu får vi ett olösligt klass II-försök upptryckt i mulen. ”Alla” verkar tro på toppchans och kommer med hästar i sitt livs form. Jag helgarderar och ser fram emot en 40-oddsare att inleda dagen med.

V75-2:
I kallblodssammanhang gäller som vanligt en eller alla. Och eftersom det är 15 hopplösa kreatur med blir det för dyrt att gardera. Kenneth Larsson har satt Solör Stegg i ordning och överlämnar nu tömmarna till Torbjörn Jansson. Från stallet viskas det om att hästen kan en 1.21-tid och stämmer det är loppet över.

[ad_dropper zone_id=”1116″]

V75-3:
Sir Ratzeputz var trea i silverfinalen på Solvalla senast då han höll bra från ledningen. Förmodligen når han samma position nu och utan Takethem i fältet borde möjligheterna att rinna undan vara goda. ”Enda” hotet är Next To None Sib som ska hållas ut i starten.

V75-4:
Ett stolopp där hästarna på tillägg är klart bäst och sannolikt gynnas av att det handlar om lång distans.Cash A Cheque Em har springband och Adielsson kommer garanterat att ladda från start för att kunna sitta bra till direkt. Och med tanke på vilka löss det är som står på start skulle det inte förvåna om hästen sitter i spets efter 400 meter. Jag vill dock inte lämna Melvin Palema från systemet. Hästen var grym i första starten för Bergh senast och dessa båda pållar står i en klass för sig själva.

V75-5:
Knepigt. Above All Ås har jag väntat på länge, men hästen har inte fått sätta pricken över i:et. Nu är det spetsläge och kuskförstärkning (schas med Henrik Svensson och upp med Erik Adielsson) vilket gör att jag provar igen.
Men det är flera som är minst lika bra. Nakoda Goj gillar jag och den här gången blir han inte så hårt betrodd på strecken.

V75-6:
El Mago Pellini gick två tiondelar under världsrekordet senast, men blev ändå bara trea i Harper Hanovers. Både häst och kusk är i fin form och Adrian har ju vunnit detta lopp förut och vet vad som krävs, samtidigt som Elitloppshäste Call Me Keeper fick bakspår.
Det kan gå, men jag är orolig för att Ed You ska köras i ledningen till varje pris för att Nahar sedan ska kunna kliva in i matchen 500 kvar.

V75-7:
Jag gillar Peter G Norman. Det är en trevlig kille och allt det där. Men när han ersätts av Erik Adielsson i sulkyn är det läge att ställa sig i givakt.
Scarlets Mirakel som han får ratta har galopperat bort stora pengar i de två senaste starterna, men visat stort kunnande. Nu är det drömläge över perfekt sprinterdistans och från ledningen finns det inte en chans att de torskar.

Systemet:
V75-1: Alla 12 (4,9)
V75-2: 10 Solör Stegg (7,9)
V75-3: 4 Sir Ratzeputz
V75-4: 9,14 (11,10)
V75-5: 3,6,7,8,10,11 (2,5)
V75-6: 3,4,5,9,10 (8,1)
V75-7: 2 Scarlets Mirakel (1,9)
720 rader.

Tulleman