Tre derbyn före midsommar – jag har facit!

Mladen Blagojevic krönikerar om breddfotboll.

Midsommar är en härlig tid, vartannat år så är det ett härligt mästerskap att följa samtidigt som det roligaste håller på för fullt.

Småklubbsfotbollen är under midsommar mitt inne i ett hektiskt matchande och väldigt nära ett skönt uppehåll.

Mycket händer i de olika serierna under denna period och årets midsommarmatchande slår alla rekord när det gäller vår kära div 2 där vi har sex lag från Malmö/Lund och tro det eller ej så innebär midsommar omgången detta år tre derbyn.

[ad_dropper zone_id=”1174″]

I går så spelades Torns IF – IFK Malmö, idag spelarKvarnby IK – FC Rosengård och Lunds BK – BK Olympic.

När ni läser detta så är matcherna spelade eller håller på att spelas och ni vet hur de slutar – när jag skriver detta så är de inte det. Jag har facit ändå!!!

Torns IF – IFK Malmö ute i Stångby, frågan här är vilket lag vill ha initiativet i spelet egentligen? Båda lagen trivs med att ligga rätt i positionerna och sedan ställa om snabbt på skickliga spelare offensivt. Jag är rätt säker på att matchen kommer att vara målsnål. Så hur slutar det? Jag tror att Stångbylaget drar längsta strået och vinner med 1-0 efter mål på fast situation där Ludvig Bergman stångar in bollen med huvudet!

Kvarnby IK – FC Rosengård är en viktig match för båda lagen. Kvarnby har haft en väldigt tuff säsong än så länge, inför säsongen så satsade fjolårstrean på att vara med i toppstriden men istället så är man endast en poäng ifrån negativt kval. FC Rosengård har inlett säsongen bra och har hela 28 poäng på 12 matcher, problemet är bara att FK Karlskrona har 3 poäng mer. FCR kommer att föra spelet medan Kvarnby kommer pressa och kontra, tvärtemot matchen innan så tror jag på en målrik match där Kvarnby med den sluge räven Nisse “Bagarn” Persson vid rodret drar längsta strået och skräller. Vinst med 3-2 efter 2 mål av Melvin Frithzell och ett avgörande mål av Gustaf Backaliden.

Lunds BK – BK Olympic är en viktig match för båda lagen. LBK har endast 3 poäng till negativt kval och det hade varit skönt för “Rossis” mannar att rycka ifrån densamma och ha en lugn och skön sommar. BK Olympic åkte på ännu en försmädlig förlust i senaste matchen mot Torns IF. Därmed har vi två revanchsugna och lite ångestladdade lag. Tyvärr så tror jag inte att något av dessa lag har mod kvar för att vinna, rädslan att förlora är en jobbig känsla, därav så tror jag på ett kryss: 0-0.

Nu sitter ni väl där och skrattar åt mina grova fel eller så gottar jag mig med en kopp kaffe och goda jordgubbar, oavsett så vet jag att jag kommer njuta hela midsommar helgen med att läsa alla referat från div 7 till EM där förresten Sverige slog Belgien med 2-1 efter att Zlatan gjort båda målen.

Detta missar jag inte i helgen:

Torsdag – Söndag, umgås med familjen och njuta av ledighet!

Mladen Blagojevic