Nedslag: Vallåkra fick baroner på fall

Efter en förlorad närkamp verkar Trollenässpelaren göra en ”Robbie Fowler”.

När till och med linjemannen skakar på huvudet och förklarar att försvarsspelet var riktigt dåligt…
Då var det dåligt.

Trollevallen, div 6 västra
Trollenäs IF-Vallåkra IF 2-3

De röda baronerna från Trollenäs tog emot Vallåkra i en riktigt härligt division sex-fight som kom att präglas av kamp, vändningar, snedsparkar och sjödraman. och en tränare med pärm i bortlaget!

Fram till matchminut 37 var underhållningsvärdet inte speciellt högt, men då fick gästerna ett slumpmål och då öppnade matchen plötsligt upp sig.

[ad_dropper zone_id=”1174″]

Två minuter senare kom kvitteringen på ett snett-inåt-bakåt-pass från högerkanten och på bortre stolpen satte Saif Kareem bredsidan till. Och med bara sekunder kvar av första halvleken sågade sig hemmatrollen fint igenom. Måljublet överträffade nästan parningslätena från de ystra fasanerna som vandrade längs den intilliggande Saxån.

Och på tal om ån. När snedsparkarna i andra halvlek förpassade lädret i just denna å ryckte bollkallar och kioskpersonal ut till räddning. Med specialframtagna håvar slog sig de fram genom vegetationen och fångade in matchbollarna. Det var fascinerande så till den grad att jag helt missade när Vallåkra kvitterade efter en stunds press, mitt i andra halvlek. Tydligen tofflade mittfältsmotorn, med sitt löjliga pannband, Johannes Crusell in bollen från nära håll.

”Kom igen nu gubbar. Nu går de röa på knäna” – gallskrek en av mitt backarna under målfirandet.

De 23 i publiken, de sex bollkallarna och de två hundarna som tillsammans med undertecknad bevittnade matchen (officiella pubiksiffran var 70!) fick därefter 20 minuters fotbollslotto på hög nivå. Ni vet, motsatsen till sista 20 när Italien möter Spanien och alla fokuserar på att slå sidledspassningar med minimalt risktagande.

Ena sekunden anföll Trollenäs med åtta man i boxen, nästa sekund hade Vallåkra lika många i anfall på en omställning. Vilda västern-fotbollen slutade i den 89:e minuten med att Vallåkras Christian Törnqvist tog emot en lyckatillboll lite turligt med ryggen (!), för att sedan vända bort en back och tunnla in avgörandet: 2-3.

Därmed lyfte Vallåkra från botten, medan Trollenäs kamp för en kvalplats uppåt blir aningen tuffare till hösten.

Fler bilder från nedslaget finns på vår twitter och instagram.
Christoffer Ekmark

BETYG PÅ BESÖKET

Underhållning: 4
Matchen var som min sambos morgonhumör – det svängde helt ologiskt hela tiden. Det är ett gott betyg för en fotbollsmatch, det blev sällan tråkigt.

Underlag: 4
När man slog en hård bredsida längs marken i mittcirkeln tvingades passningsmottagaren ta ner bollen på bröstet. Planen stenhård, ojämn och därför perfekt för sitt ändamål. På höre nivå hade bortalaget vgrat gå ut på planen innan de försäkrat sina ljumskar.

Publikplats: 2
Träbänkar som troligen byggts av familjen Trolles förförfäder. Snart dags för uppgradering.

Domaren: 4
Efter Vallåkras sena 2-3-mål suckade en av linjemännen till en bekant i publiken: ”det är för dåligt”. I övrigt märktes inga hemmatendenser och de tre gentlemännen höll en god dialog med såväl spelare som ledare – och alltså publiken. Ytterst få tveksamma bedömningr under 90 minuter.

Matchställ: 2
Trollenäs helröda stass med texten ”De röd baronerna” utstrålar klass och tradition. Guldstjärna på den kanten. Vallåkras spretiga vitblåa med röda inslag-dress kunde inte jämföra sig. Usch.

Musiken: 1
Inte ett ljud. Men ett visst mått av underhållning blev det när en here i publiken spelade upp sltet av 2-2-matchen mellan Kroatien och Tjeckien i EM.

Korven: 4
Lokalproducerad knackwurst från WP-chark i Marieholm – läckert. Hultbergs senap till det. Och med det klena publikunderlaget var det såklart rätt att ”bara” koka slangarna.

Parkering: 4
Gott om gratisplats precis intill planen. Jag ställde mig bredvid en husbil där en dam satt inne och löste korsord. Kändes tryggt och navkapslrna satt kvar efter matchen.

Dasset: 2
Någon av lirarna hade tagit med sig halva straffområdet in till muggen, som var relativt trist och intetsägande. Plus för pumptvål med alle vera-doft.

Betygskala:
6 – Bosse Larsson-klass
5 – Världsklass
4 – Mycket bra
3 – Vi är nöjda
2 – Njaaaa…
1 – Ålahueklass
0 – 031-klass (Lasse Kronér-nivå)