Nedslag: Skurup mot division ett

De lilaklädda Skurupsdamerna kopplade ett rejält grepp om serien efter segermatchen mot Husie.

Toppfight i division två södra damer.
Då kopplade Skurup järngrepp om ledarpositionen.

Husiegårds IP, div 2 södra damer
Husie IF-Skurups AIF 0-3

Den svenska sommarkvällen visade sig från sin allra vackraste sida när Husie IF och Skurups AIF gjorde upp i seriefinalen i damernas division två-serie.

Båda lagen krigar, tillsammans med Södra Sandby, om seriesegern och den nämnda trion är i en klass för sig. Därför var det extremt viktiga poäng som stod på spel på Husiegårds IP.

Matchen var oerhört tät och jämn i första halvlek. Det bjöds inte på speciellt mycket målchanser – men desto mer kamp, svordomar och efterslängar – och sådana ingredienser är ju egentligen mycket viktigare.

[ad_dropper zone_id=”1174″]

På den lummiga illa idrottsplatsen, ”nedgrävd” i en gryta med träd runt hela planen var stämningen på läktaren högst gemytlig. En liten pärla i sig faktiskt. Och i andra halvlek var det gästerna från Skurup som skulle få anledning att jubla.

Efter att ha tagit över taktpinnen sakta men säkert så blev målfyrverkeriet totalt med timmen spelad. På fyra minuter och 34 sekunder gjorde Skurup tre baljor! Det förlösande 0-1-målet kunde Thrése Nilsson stöta in från nära håll, 0-2 kunde Thilda Andersson peta in efter en hörna och 0-3 signerade Amanda Sandberg med en sträckt vrist.

Naturligtvis var det game over då, men Husiebrudarma, jo – de kallar sig så på Instagram, gav sig banne mig inte. En och annan halvchans fick de, men matchen var naturligtvis ordentligt körd. Mest pigga var faktiskt bollkajsorna i 03-laget som ivrigt poserade för vår fotograf (bilden ovan) – och bilderna finns naturligtvis att beskåda på våra instagram- och twitterkonton.

Med 13 segrar på 14 matcher och den brutala målskillnaden 70-5 talar allt för att Skurup tar sig upp en division till hösten. Den andra platsen gör Södra Sandby och Husie upp om.
Christoffer Ekmark

BETYG PÅ BESÖKET

Underhållning: 3
Det är något speciellt när två damlag verkligen hatar varandra ute på planen. Snackar skit med varandra efter avblåsning och verkligen tar ställning. Det är baske mig mer fientligt än i vissa EM-matcher på TV:n där spelare duttar med varandra och hjälper varandra upp när de snubbat på sina skonsnören. Var det någon som mejades ner i mattan här var det större risk att hon blev överkörd medan hon låg ner.

Underlag: 5
Riktigt fin matta och nykritade linjer. Det gillar vi skarpt.

Publikplats: 5,5
De knappt 100 valde att sitta på den slänt längs med ena långsidan som bjöd på himmelsk kvällssol. När de skarpa strålarna mattades av syntes miljarders miljarder små flugfän och insekter surra omkring och när man satt där i gräset och fånlog mot himlen slog det mig plötsligt att det spelades en match också.

Domarna: 2
Vedat Ömer blev en personlig favorit när jag såg honom döma Arlöv- Lokomotiv Lund i sexan nyligen. Han lämnade ogärna mittcireln då och sprang ännu mer ogärna. Nu skulle det visa sig vara ett typiskt karaktärsdrag. Problemet blir då att han vid snabbare omställningar inte kommer tillräcligt nära situationerna. Det blev frustrerat på planen när han stod 30 meter från situationer och ryckte på axlarna åt det som ”alla” såg var frispark.

Matchställ: 3
Båda lagen är ju egentligen gröna. Husies ställ är stilrena, men lite trista. Skurups reservställ påminde om en utekväll i Köpenhamns ravekvarter – och sådant har man ju bara trevliga minnen ifrån.

Musiken: 1
Helt tyst. Trizzzzt.

Korven: 4
Rediga tjockkorvar, vanliga wienerkorvar och en buffé med ajvar (!), rostad lök och Jonnys senap. Bravo!

Parkering: 4
Nära och gratis.

Dasset:
I hallen mittemot stank det urin som om 45 katter suttit instängda ett år. Kat(t)astrof.

Betygskala:
6- Bosse Larsson-klass
5 – Världsklass
4 – Mycket bra
3 – Vi är nöjda
2 – Njaaaa…
1 – Ålahueklass
0 – 031-klass