Gästledare: Skånesport en positiv överraskning

Bengt Madsen. Foto: Bildbyrån

I dessa tider när våra dagstidningar får större och större problem därför att våra yngre generationer tar till sig aktualiteter via andra medier går tyvärr den tryckta delen av tidningsvärlden en sakta död till mötes. Men när problemet är som störst dyker det oftast upp en stor överraskning till mångas glädje.

I det här fallet tänker jag på Skånesport.

Vilket praktexemplar till sporttidning som täcker såväl Skåne som ett otal sporter stora som små. Håll ut för ni måste ha en framtid!

Som f d vice och ordförande i Malmö FF under mer än 20 år har jag ofta fått frågan hur jag som part i målet kan bedöma vilken betydelse MFF haft för Malmö Stad.

Eftersom MFF enda sedan Eric Perssons tid varit flitiga att visa upp sig själv över hela världen i såväl träningsturneringar som Tipscupserier under sommarmånaderna och inte minst i Europacupspel och Champions Leauge spel tror jag att betydelsen är jättestor för staden.

[ad_dropper zone_id=”1116″]

Jag menar att en Europacupfinal 1979, Championsleague spel under 2 år i rad nu senast och att dessutom ha fostrat en världskändis som Zlatan talar sitt tydliga språk.

För att då svara på frågan så är svaret delat ty under senare år är det tveklöst så att Malmö Stad definitivt både förstått och visat i handling vilken betydelse MFF haft och har för staden.

Däremot tycker jag det var stor skillnad på vad tidigare S-styre visat vilket kanske berodde på mindre intresse för just fotboll men tyvärr var det så.

Eftersom det var jag , Hasse Borg och Erling Pålsson som drog igång Nätverket för Malmö FF i slutet på 90-talet kunde vi inget annat än vända oss till det lokala näringslivet ty det var här vi hade våra personliga kontakter och supportrarna fanns.

För varje år som gick ökade vi våra intäkter och antal samarbetspartners. Det är självklart så att vi fått och får en stor stöttning från näringslivet och i takt med att tiden gått har också MFF:s motprestationer blivit alltmer högklassiga och till nytta för nätverksföretagen i deras dagliga verksamhet.

Jag vet också att dagens starka MFF-styrelse tittar på en breddning d v s om och i så fall hur man skall närma sig både stora svenska och internationella företag.

Jag måste passa på tillfället att i ord uttrycka mig över det agerande IFK Göteborgs huvudsponsor visat på grund av att MFF blev tilldömt 3 poäng för skandalmatchen i Göteborg då en smällare kastades mot Tobias Sana och en linjedomare.

Att som sponsor sätta sig i TV och försöka läxa upp svensk fotboll var det sämsta jag sett ty vad sponsorerna har att göra i sådana fall är att tiga still och inte komma med krav på att matchen skall avgöras på plan och inte som bestraffningsärende.

Blir bekymrad när sponsorer lägger sig i både klubbärenden och framförallt förbundsärenden.

Låt oss hoppas på att detta var en engångshändelse.

Bengt Madsen